Main Page Sitemap

On bitcoin kupla murtumisesta


on bitcoin kupla murtumisesta

Upvoted, sort by, community Details.2k, online, the Finnish subreddit for natives and proficient users. Olen nähnyt tämän opiskelijoistani Yalen yliopistossa. Tottakai sattuman ansiosta voit onnistua tekemän isojakin tuottoja. Miksi kukaan haluaisi enä sen jälkeen louhia Bitcoineja tappiolla? Se on ihan normaalia tällaisessa pelissä. Ainakin tämän mahdollisuuden pohtiminen on kiinnostavaa. Tällainen tulkinta kuplan olemuksesta on tietysti monien mielestä aika intuitiivinen, mutta valitettavasti intuitiivinen on tässäkin tapauksessa yhtä kuin värä (niinkuin markkinoilla ja taloudessa yleensä). Se liittyy digitalisaatioon ja saa ihmiset kysymän, mikä heidän paikkansa on, Shiller sanoo.

Bitcoiniin littyvät lisäksi esimerkiksi kryptaus ja lohkoketju sekä se, ettei järjestelmä ole keskuspankkien tai viranomaisten märättävissä. Tyypillisesti luottamus arvostustasoja kohtaan on sitä huonompi, mitä spekulatiivisempi kupla on kyseessä. En käy tässä artikkelissa juurikaan läpi Bitcoinin taustalla vaikuttavaa lohkoketjuteknologiaa.

Käytännössä olen asettanut kuvaan pällekkäin klassisen esityksen kuplan anatomiasta ja Bitcoinin hintakuvaajan. Datasta nousee selkeästi esille ainakin kaksi markkinakuplaa: Nykyinen kupla ja 2000-luvun internet-kupla. Lienee dogecoin bitcoin valuuttakurssi itsestänselvä, että kaikki ovat tienneet Bitoinin olevan kupla jo kauan aikaa siitä lähtien, kun hinta oli vain muutamia tuhansia dollareita. En siis ota näkemystä myöskän siihen, mihin suuntaan Bitcoinin hinta lähtee jatkossa menemän. Jos tämä kuitenkin pitä paikkaansa, niin Bitcoinin hinnan laskeminen lähelle tuota breakeven-tasoa voi aiheuttaa entistä korostuneempaa paniikkimyyntiä, mikäli ihmiset pelkävät louhinnan loppumista.

On bitcoin kupla murtumisesta
on bitcoin kupla murtumisesta


Sitemap